Feiten over leren damestassen

Feiten over leren damestassen.

 

Wat is leer?


Leer is een verzamelnaam voor alle dieren huiden die zijn gebruind. Deze huiden kunnen afkomstig zijn van elk type dier. Leer is een bijproduct van de vleesindustrie, daarom is het meeste leer van koeien, schapen, geiten en varkens. In kleinere mate zijn er het hertenvel en exotische leersoorten zoals ander andere de huid van krokodil, hagedis en struisvogel.
De meest voorkomende leersoort is die van de koeienhuid. Vooral in de meubelindustrie is de koeienhuid gewild, omdat deze het huidoppervlak bieden dat nodig is om de grootste panelen uit te snijden. De schapenhuid wordt voornamelijk gebruikt voor kleding en van de varkenshuid wordt vooral kleding geproduceerd in suède vorm, zo ook leren tassen en ook in voering van schoenen.

Leer is het oudste, mooiste en meest duurzame materiaal dat door de mens is gefabriceerd en zal jarenlang plezier moeten bieden. 
Leer wordt gecreëerd door een bruiningsproces van huiden van een dier. Het bruiningsproces omvat meestal het weken van huiden in alkalische chroomzouten om deze voor verval te behoeden. In plaats daarvan worden plantaardige bruiningsmiddelen gebruikt. Dit zorgt voor een minder dicht en stijver gevoel, maar biedt een meer traditionele look aan het leer. Het zorgt ook voor eenvoudiger crafting en embossing. Plantaardig leer wordt voornamelijk gebruikt in de handel in teugel- en lederwaren. 

 

Kwaliteit


De kwaliteit van leer wordt voornamelijk bepaald door de toestand van het graan, het oppervlak.
Over het algemeen zijn dieren uit armere landen minder goed verzorgd en hebben ze dus meer schade aan het oppervlak, zoals littekens, insectenbeten en ziektetekens. Die uit rijkere landen hebben een betere graankwaliteit en zijn veel schoner dus betekent dit een hogere prijs.

 

Welk soort leer wordt er gebruikt voor leren tassen?

 

Er zijn veel soorten én soorten leer die worden gebruikt in damestassen. We kennen drie basissoorten leer welke gebruikt worden in de leren damestassen:

  • Volnerf leer
  • Topnerf leer
  • Splitleer
In een andere blog gaan we dieper in op deze soorten.

 

Wat is er zo speciaal aan leren tassen?


Leren tassen zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden en heeft elegantie. Vanwege de veerkracht en diversiteit is leer een populaire keuze voor damestassen.

Rages komen en gaan, maar een mooie leren tas raakt nooit uit de mode. Als je denkt dat leren tassen een fantasieloos karakter hebben, dan heb je het mis. Moderne leerlooierijen produceren leer op honderden verschillende manieren en creëren bijna onbeperkte keuzes in afwerkingen en kleuren voor leren tassen. Op zoek naar een interview of een lunch bij de directie? Verfijnd en professioneel, een zwarte Italiaanse leren handtas is altijd een goede keuze. Wil je een fashion statement maken? Hoofden zullen draaien wanneer je de kamer binnenkomt met een chique rode Italiaanse leren tas of een fijne casual zwarte schoudertas.

Vroeger was het looien van leer een tijdrovend en duur proces en leren tassen waren buiten bereik voor velen. Tegenwoordig maken moderne looiprocessen het bezitten van mooie leren tassen in verschillende stijlen en kleuren betaalbaar. Trakteer uzelf op verschillende kleuren en stijlen leren tassen.


 

          Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.